Νέα εντερική επιδημία σαρώνει επαρχία της Βόρειας Κορέας

Νέα εντερική επιδημία σαρώνει επαρχία της Βόρειας Κορέας

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι λένε ότι μπορεί να πρόκειται για χολέρα ή τύφο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα έστειλε ιατρικές ομάδες και επιδημιολογικούς ερευνητές σε μια επαρχία που μάχεται με το ξέσπασμα νέας εντερικής νόσου, ανέφεραν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον 800 οικογένειες που υποφέρουν από αυτό που η Βόρεια Κορέα αποκάλεσε μόνο «οξεία εντερική επιδημία» έχουν λάβει βοήθεια μέχρι στιγμής στην επαρχία Νότια Χουανγκάε, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι λένε ότι μπορεί να πρόκειται για χολέρα ή τύφο.

Η νέο επιδημία, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη, ασκεί περαιτέρω πίεση στην απομονωμένη χώρα της Ασίας καθώς μάχεται τις χρόνιες ελλείψεις τροφίμων και ένα κύμα μολύνσεων από την Covid-19.

Την Κυριακή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA παρουσίασε λεπτομερείς προσπάθειες πρόληψης, συμπεριλαμβανομένων καραντινών, «εντατικού ελέγχου για όλους τους κατοίκους» και ειδικής μεταχείρισης και παρακολούθησης ευάλωτων ατόμων όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Μια εθνική «Ομάδα Ταχείας Διάγνωσης και Θεραπείας» συνεργάζεται με τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους και λαμβάνονται μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διακοπεί η γεωργία στη βασική γεωργική περιοχή, ανέφερε το KCNA.

Εκτελούνται εργασίες απολύμανσης, συμπεριλαμβανομένων των λυμάτων και άλλων απορριμμάτων, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πόσιμου και του οικιακού νερού, ανέφερε η έκθεση.

Η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun ανέφερε την Παρασκευή ότι τα φάρμακα που παρασκευάζονται από τον… ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του, θα παραδοθούν σε οικογένειες στην επαρχία Νότια Χουανγκάε.

Ο Ρίου Γιονγκ Τσολ, ο αξιωματούχος υπεύθυνος για το έργο έκτακτης ανάγκης για επιδημίες στη Βόρεια Κορέα, προειδοποίησε τους τηλεθεατές στην κρατική τηλεόραση τη Δευτέρα ότι οι εντερικές ασθένειες θα μπορούσαν να εξαπλωθούν μέσω των μολυσμένων πραγμάτων, των τροφίμων και των ποτών των ανθρώπων. Η αυστηρή απομόνωση των ασθενών είναι σημαντική για την πρόληψη της εξάπλωσής της, είπε.

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή