ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην Ουάσιγκτον ανήμερα του Juneteenth – Νεκρός ένας 15χρονος

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην Ουάσιγκτον ανήμερα του Juneteenth – Νεκρός ένας 15χρονος

Πανικός προκλήθηκε σε συναυλία λίγο έξω από την Ουάσιγκτον. Ένας έφηβος σκοτώθηκε και τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς και θύματα σημειώθηκε στις ΗΠΑ, ανήμερα του Juneteenth, της εθνικής γιορτής για την απελευθέρωση των Αφροαμερικανών σκλάβων.

Ένα 15χρονο αγόρι σκοτώθηκε και τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών που σημειώθηκαν σε συναυλία κοντά στην πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον, το απόγευμα της Κυριακής (19/06).

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας, Ρόμπερτ Κόντι, εκατοντάδες άτομα είχαν μαζευτεί σε μια αυθόρμητη συναυλία, με τη μουσική να παίζει από ένα βανάκι που είχε παρκάρει στην άκρη του δρόμου.

Ξαφνικά, για άγνωστη αιτία, προκλήθηκε πανικός στο πλήθος που άρχισε να τρέχει, με τους παριστάμενους να ποδοπατούν ο ένας τον άλλο. Τότε, ήταν που ξέσπασαν και οι πυροβολισμοί.

Δεκάδες άτομα είχαν τραύματα στα πόδια τους, καθώς το πλήθος διαλύθηκε, ενώ στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρα. Στο σημείο βρέθηκε και ένα όπλο.

Στη συνέχεια και άλλοι πυροβολισμοί ακούστηκαν σε δρόμο κοντά στο σημείο της συναυλίας. Εκεί ήταν που σκοτώθηκε και ο έφηβος και τραυματίστηκαν τα άλλα τρία άτομα.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην Ουάσιγκτον ανήμερα του Juneteenth – Νεκρός ένας 15χρονος-1

Όπως ανέφερε ο Κόντι, πολλά όπλα βρέθηκαν στο σημείο εκείνο, ανάμεσά τους και ένα πιστόλι που κρατούσε ένας από τους δύο ανθρώπους που δέχτηκαν πυρά. Ο ίδιος και οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά του αστυνομικού δεν έχει βρεθεί, ενώ οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκε να ανοίξουν πυρ.

Mε πληροφορίες από CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή