Γαλλικός Τύπος για αποτελέσματα εκλογών: «Η Γαλλία απειλείται με παράλυση»

Γαλλικός Τύπος για αποτελέσματα εκλογών: «Η Γαλλία απειλείται με παράλυση»

Η Figaro κάνει λόγο για «θνησιγενή πενταετή θητεία» για τον πρόεδρο Mάκρον καθώς η πρόκληση είναι «να κυβερνήσει το ακυβέρνητο»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τίτλους όπως «άλμα στο πολιτικό κενό», «η Γαλλία απειλείται με παράλυση» η ακόμη «οδυνηρή ήττα για τον Mάκρον με σοβαρές πολιτικές συνέπειες» υποδέχθηκε ο σημερινός γαλλικός Τύπος τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των χθεσινών βουλευτικών εκλογών.

Εθνοσυνέλευση. Κατά την εφημερίδα Le Monde το στρατόπεδο Μακρόν φοβάται «πλήρη παράλυση» και θα προκαλέσει «διάλυση» της Εθνοσυνέλευσης σε ένα χρόνο, ενώ η οικονομική εφημερίδα Les Échos αναφέρει ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι πρωτοφανή για την Πέμπτη Δημοκρατία και θέτουν το ερώτημα της ικανότητας του αρχηγού του κράτους να κυβερνήσει τη χώρα και να περάσει τις υποσχόμενες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Κατά την Tribune ο Μακρόν είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο, τη στιγμή που η οικονομία της χώρας είναι ασταθής.

Τέλος η Figaro κάνει λόγο για «θνησιγενή πενταετή θητεία» για τον πρόεδρο Mάκρον καθώς η πρόκληση είναι «να κυβερνήσει το ακυβέρνητο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή