Η Ουάσιγκτον στο πλευρό της Λιθουανίας για το Καλίνινγκραντ

Η Ουάσιγκτον στο πλευρό της Λιθουανίας για το Καλίνινγκραντ

Έτοιμοι να υπερασπιστούν τους νατοϊκούς Λιθουανούς απέναντι στις ρωσικές απειλές, δηλώνουν οι Αμερικανοί.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα πως «υποστηρίζουν» τη νατοϊκή Λιθουανία απέναντι στις απειλές που εξαπέλυσε η ρωσική πλευρά κατά του Βίλνιους έπειτα από τους περιορισμούς που επέβαλε το τελευταίο μπλοκάροντας σειρά από ρωσικά εμπορεύματα τα οποία δεν μπορούν πλέον να φτάσουν σιδηροδρομικώς στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στις ακτές της Βαλτικής.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, επανέλαβε την «ακλόνητη» προσήλωση της Ουάσινγκτον στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο «μια επίθεση εναντίον συμμαχικής χώρας είναι επίθεση εναντίον όλων».

«Υποστηρίζουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και υποστηρίζουμε τη Λιθουανία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαιρετίζοντας την απόφαση της Λιθουανίας να προχωρήσει στην εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί από την ΕΕ κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτών των κυρώσεων, η Λιθουανία επέβαλε περιορισμούς στα ρωσικά φορτία που περνούν σιδηροδρομικώς από το έδαφός της προς το έδαφος του ρωσικού Καλίνινγκραντ που βρίσκεται «απομονωμένο» στις ακτές της Βαλτικής, μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας.

Με πληροφορίες από AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή