Ουκρανία: Εκτεταμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί, αλλά και ουκρανική αντεπίθεση

Ουκρανία: Εκτεταμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί, αλλά και ουκρανική αντεπίθεση

Πλήγματα των Ρώσων σε Χάρκοβο, Μικολάιβ, Λισιτσάνσκ και αλλού

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοβροντία ρωσικών πυραύλων πλήττει τις τελευταίες ώρες τις ελεύθερες πόλεις στα ανατολικά και στα νότια της Ουκρανίας, όπως αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές το πρωί της Τετάρτης.

Η πόλη Λισιστσάνκ, θεωρούμενη ως δίδυμη του Σεβεροντονέτσκ, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, υπέστη νέο σφοδρό βομβαρδισμό την Τετάρτη, με σοβαρές ζημιές τόσο σε κυβερνητικές δομές όσο και σε πολυκατοικίες, σύμφωνα με τον Ουκρανό περιφερειάρχη του Λουχάνσκ, Σέρχιι Γκαϊντάι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ρώσοι φέρονται να βομβάρδισαν εκ νέου το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, όπως και τη γειτονική κωμόπολη Τσουχούιβ, μία ημέρα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 15 πολιτών εκεί, όπως ανέφερε ο Ολέξιι Αρέστοβιτς, στενός συνεργάτης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μικολάιβ, στη νότια Ρωσία, ανέφερε ότι η πόλη του Μικολάιβ έχει πληγεί το πρωί της Τετάρτης από επτά ρωσικούς πυραύλους. Ο Βιτάλι Κιμ έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και 18 τραυματίες στην πόλη-ορμητήριο της ουκρανικής αντεπίθεσης κατά της ρωσικής κατοχής στη γειτονική Χερσώνα.

Οι μάχες έχουν ενταθεί και στο έδαφος, με τους Ρώσους να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην κατάκτηση όλου του Ντονμπάς με την εκκαθάριση του Λουχάνσκ από τις ουκρανικές δυνάμεις, που ελέγχουν ακόμη το Λισιτσάνσκ και ένα τμήμα του Σεβεροντονέτσκ. Στόχος είναι ακόμη το στρατηγικής τοποθεσίας Σλαβιάνσκ.

Οι Ουκρανοί έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους στα σύνορα με τη Ρωσία, στην περιοχή του Σούμι, όπου γίνονται σκληρές μάχες, ενώ οι Ρώσοι καταγγέλλουν ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θεάθηκαν πάνω από διυλιστήριο στη νότια Ρωσία όπου ξέσπασε πυρκαγιά το πρωί της Τετάρτης, στο Νοβοσαχτίνσκ.

Πηγή: Reuters, Ukrinform, ICTV

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή