Γαλλία: Δικαστική έρευνα κατά της Ελληνίδας της κυβέρνησης Μακρόν

Γαλλία: Δικαστική έρευνα κατά της Ελληνίδας της κυβέρνησης Μακρόν

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι υφυπουργός Eξωτερικών, αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η αναταραχή μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών καλά κρατεί στη Γαλλία, νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν προκαλεί η έναρξη δικαστικής έρευνας κατά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου.

Η έρευνα της γαλλικής δικαιοσύνης κατά της Ελληνίδας της κυβέρνησης Μακρόν ξεκίνησε έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων για βιασμό.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του περιοδικού Marianne, δύο γυναίκες κατηγορούν τη Ζαχαροπούλου για βιασμό κατά τη διάρκεια εξέτασης, στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε στις 25 Μαΐου 2022 και δύο μέρες αργότερα ξεκίνησε η σχετική έρευνα από δικαστήριο στο Παρίσι. Στις 16 Ιουνίου κατατέθηκε και η δεύτερη μήνυση με παρόμοια καταγγελία. Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται να συνέβησαν το 2016.

Oι έρευνες, οι οποίες έχουν ανατεθεί σε ειδική ομάδα, θα διαπιστώσουν έαν υπήρξαν ποινικά εγκλήματα.

Η ελληνικής καταγωγής πολιτικός είναι υφυπουργός Eξωτερικών, αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή