ΝΑΤΟ – Σουηδία: Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ με Άντερσον για τις τουρκικές ενστάσεις

ΝΑΤΟ – Σουηδία: Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ με Άντερσον για τις τουρκικές ενστάσεις

«Οι συνομιλίες για περαιτέρω πρόοδο θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter ότι είχε επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, σχετικά με το αίτημα ένταξης της χώρας στη Συμμαχία καθώς και για τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, τις οποίες έχει εκφράσει η Τουρκία.

«Οι συνομιλίες για περαιτέρω πρόοδο θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Μακρόν: Να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Τουρκία

Σημειώνεται επίσης ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα ζητήσει από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Μαδρίτη (28-30 Ιουνίου), ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε χθες Τρίτη στο Παρίσι με τον Στόλτεμπεργκ και συζήτησε μαζί του για την ανάγκη να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης. Επανέλαβε, επίσης, την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή