Ουκρανία: Ο Ζελένσκι βέβαιος πως οι «27» θα πουν «ναι» στο καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι βέβαιος πως οι «27» θα πουν «ναι» στο καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποστηρίξουν στην προσεχή σύνοδο κορυφής την πρόταση για την απόδοση στη χώρα του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ.

«Πιστεύω πραγματικά ότι και οι 27 χώρες της ΕΕ θα υποστηρίξουν το καθεστώς υποψηφιότητάς μας», τόνισε ο Ζελένσκι συνομιλώντας μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με φοιτητές του Munk School of Global Affairs and Public Policy στο Τορόντο του Καναδά.

«Είναι σαν να βγαίνεις από το σκοτάδι στο φως», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η Μόσχα προειδοποιεί με αντίμετρα την Ουάσινγκτον

Η Ρωσία θα λάβει αντίμετρα, ακόμα και δυσανάλογα, ως απάντηση στην απόφαση των αμερικανικών αρχών να μην επιτρέψουν σε ένα ρωσικό αεροσκάφος να παραλάβει Ρώσους διπλωμάτες και τις οικογένειές τους από τις ΗΠΑ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η αμερικανική πλευρά συνεχίζει να καταστρέφει συστηματικά τις διμερείς σχέσεις που βρίσκονται ήδη σε αξιοθρήνητη κατάσταση», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της.

Τουλάχιστον ένας νεκρός από επίθεση στο Μικολάιφ 

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση που προκάλεσε επίσης ζημιές σε κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου στην πόλη Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας, δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν πολλές πυρκαγιές, με ζημιές σε πολλά κτίρια κατοικιών και επιχειρήσεων με σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη του λιμανιού, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σένκεβιτς.

«Συνεχίζω να λέω ότι είναι ακόμα επικίνδυνη η κατάσταση στην πόλη. Πριν, ο κόσμος έβγαινε σωρηδόν, αλλά τώρα βγαίνει λιγότερο», είπε στην εθνική τηλεόραση.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ δήλωσε νωρίτερα σ ότι επτά πύραυλοι έπληξαν το Μικολάιφ. Η εταιρεία διαχείρισης σιτηρών Viterra είπε ότι ο τερματικός σταθμός της στο Everi στο Μικολάιφ είχε τυλιχθεί στις φλόγες αφού χτυπήθηκε σε μια επίθεση, αναφέροντας ωστόσο ότι κανείς δεν σκοτώθηκε εκεί.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή