Πόλεμος στην Ουκρανία: Καίριο πλήγμα κατά της ρωσικής φρουράς στο Φιδονήσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καίριο πλήγμα κατά της ρωσικής φρουράς στο Φιδονήσι

Σοβαρό πλήγμα κατάφερε χθες ο ουκρανικός στρατός εξαπολύοντας επίθεση κατά της ρωσικής φρουράς στο Φιδονήσι της Μαύρης Θάλασσας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό πλήγμα κατάφερε χθες ο ουκρανικός στρατός εξαπολύοντας επίθεση κατά της ρωσικής φρουράς στο Φιδονήσι της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κιέβου, η επίθεση προκάλεσε σημαντικές απώλειες στο ρωσικό στράτευμα.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τίμησε, με κατάθεση στεφάνου, την Ημέρα Μνήμης και Πένθους, την επέτειο της εισβολής των ναζιστικών ορδών στην ΕΣΣΔ, στις 22 Ιουνίου 1941. Επ’ ευκαιρία, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα, από τις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία δείχνουν ότι η Γερμανία επρόκειτο να επιτεθεί κατά της Σοβιετικής Ενωσης, επικαλούμενη δήθεν βομβαρδισμό εκκλησιών και κοιμητηρίων από τον σοβιετικό στρατό.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Φινλανδίας δή-λωσε ότι η χώρα του είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν ρωσική επίθεση.

Για μία ακόμη φορά, επίσης, η Μόσχα εξακολουθεί να εξαπολύει απειλές κατά της Λιθουανίας εξαιτίας της απαγόρευσης που επέβαλε στη μεταφορά αγαθών που υπόκεινται στις κυρώσεις της Ε.Ε. στον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη χθεσινή ενημέρωση ανέφερε ότι «η ρωσική απάντηση στην απαγόρευση δεν θα είναι αμιγώς διπλωματική αλλά πρακτική», χωρίς να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με τα σχέδια της Μόσχας. Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Σεργκέι Ριαμπκόφ, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους «να σταματήσουν τα ρητορικά παιχνίδια σχετικά με τη σύρραξη», σε μία ευθεία αναφορά σε δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης περί του άρθρου 5 της ιδρυτικής συμφωνίας του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει ότι η επίθεση κατά ενός μέλους του συνιστά επίθεση εναντίον όλων των μελών της Συμμαχίας. Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Φινλανδίας, στρατηγός Τίμο Κιβίνεν, δήλωσε ότι η χώρα του είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια ρωσική επίθεση –και αν αυτό συμβεί– προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση. Ο Φινλανδός στρατιωτικός τόνισε ότι ο λαός είναι πρόθυμος να πολεμήσει και το οπλοστάσιο της χώρας ικανοποιητικό.

Τέλος, ο Ανατόλι Αντόνοφ, Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με τον Λευκό Οίκο σχετικά με την τύχη των Αμερικανών που συνελήφθησαν στην Ουκρανία, όπως είχε αναφέρει το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή