Βρετανία: Νέες κυρώσεις ανακοίνωσε το Λονδίνο σε βάρος της Ρωσίας

Βρετανία: Νέες κυρώσεις ανακοίνωσε το Λονδίνο σε βάρος της Ρωσίας

Απαγορεύεται η εξαγωγή στη Ρωσία σειράς προϊόντων και τεχνολογιών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη το Λονδίνο, την ώρα που η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών είναι στην Τουρκία και συζητά τον απεγκλωβισμό των ουκρασνικών σιτηρών.

Η «Ενημέρωση προς τους εξαγωγείς» που εξέδωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαριθμεί νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων απαγορεύσεων για τις εξαγωγές στη Ρωσία μιας σειράς αγαθών και τεχνολογίας, την εξαγωγή καυσίμων για ασερσκάφη και την εξαγωγή χαρτονομισμάτων στερλίνας ή νομισμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανέφερε επίσης ότι επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις για την παροχή τεχνικής βοήθειας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, κεφαλαίων και υπηρεσιών μεσιτείας που σχετίζονται με εισαγωγές σιδήρου και χάλυβα.

Η ανακοίνωση περιείχε έναν περαιτέρω κατάλογο εμπορευμάτων που απαγορεύονται για εξαγωγή: Αγαθά και τεχνολογία που αφορού σε εσωτερική καταστολή (για τις δυνάμεις εσωτερική ασφάλειας κλπ.), σε χημικά και βιολογικά όπλα, αλλά και στη ναυτιλία. Επίσης πρόσθετα προϊόντα και τεχνολογία διύλισης πετρελαίου και γενικά για τη ρωσδική βιομηχανία.

Την ίδια ώρα η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Τουρκία και συζήτησε την πρόοδο των διαπραγματεύσεων Μόσχας-Άγκυρας για την εξαγωγή των εγκλωβισμένων ποσοτήτων ουκρναικών σιτηρών στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Η κα Τρας είπε ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί άμεσα, ει δυνατόν εντός του επομένου μηνός.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT