Προς έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο για πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση

Προς έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο για πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση

Το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου για το ζήτημα του πληθωρισμού και της οικονομικής κρίσης που προκαλεί το ενεργειακό σοκ συζήτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου στο δεύτερο μισό του Ιουλίου για το ζήτημα του πληθωρισμού και της οικονομικής κρίσης που προκαλεί το ενεργειακό σοκ συζήτησαν οι ηγέτες σήμερα το απόγευμα στην πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μ. Μάρτιν, τάχθηκαν υπέρ της ιδέας.

Ο Μαρκ Ρούτε ήταν ο μοναδικός που εμφανίστηκε λιγότερο ενθουσιώδης, λέγοντας ότι έχει νόημα κάτι τέτοιο μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένα παραδοτέα.

Μητσοτάκης: Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων για την Τουρκία

«Θα έχουμε την ευκαιρία επίσης να συζητήσουμε μία σειρά από άλλα θέματα γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, να ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων, το οποίο ζητά με απόλυτη σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα χωρών της ΕΕ και να επιστρέψει σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή τη φορά αυτές τις παραινέσεις διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους δύο μήνες με αποκλειστική υπαίτιο τη γείτονα χώρα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή