Ρώσοι κωμικοί ξεγέλασαν την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υποδυόμενοι τον Ζελένσκι (βίντεο)

Ρώσοι κωμικοί ξεγέλασαν την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υποδυόμενοι τον Ζελένσκι (βίντεο)

Οι Vovan and Lexus είναι γνωστοί για τις φάρσες σε διασημότητες όπως οι Έλτον Τζον, πρίγκιπας Χάρι, Μπίλι Άϊλις και Κάμαλα Χάρις

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ήταν ο πιο πρόσφατος στόχος του ντουέτου κωμικών από τη Ρωσία Vovan and Lexus σε ένα νέο βίντεο που στοχεύει στο φιλανθρωπικό έργο της διάσημης συγγραφέως στην Ουκρανία

Η δημιουργός της σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ» εξαπατήθηκε πιστεύοντας ότι βρισκόταν σε κλήση στο Zoom με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συζήτηση που κοινοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη Ρόουλινγκ. Οι Vovan and Lexus είναι γνωστοί για τις φάρσες σε διασημότητες όπως οι Έλτον Τζον, πρίγκιπας Χάρι, Μπίλι Άϊλις και Κάμαλα Χάρις. 

«Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κλήθηκε να μιλήσει για το φιλανθρωπικό της έργο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί από την τρέχουσα σύγκρουση στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος της συγγραφέως στον ιστότοπο The Hollywood Reporter, πριν χαρακτηρίσει τη φάρσα «απεχθή», προσθέτοντας: «Το βίντεο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία, είναι μια διαστρεβλωμένη παρουσίαση της συζήτησης». 

Το βίντεο διάρκειας 12 λεπτών περιλαμβάνει τους κωμικούς (στον ρόλο του Ζελένσκι) να λένε στη Ρόουλινγκ ότι η διάσημη ουλή από κεραυνό στο μέτωπο του Χάρι Πότερ θυμίζει το «Ζ» που έβαλαν τα ρωσικά στρατεύματα στα τανκς τους κατά την εισβολή στην Ουκρανία. Το ντουέτο ζήτησε από τη Ρόουλινγκ να αλλάξει την ουλή σε ουκρανική τρίαινα. Η συγγραφέας απάντησε ότι «θα το κοιτούσε».

Οι Vovan and Lexus πρόσθεσαν ότι έγραφαν τη φονική κατάρα «Avada Kedavra» από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, πάνω σε ουκρανικούς πυραύλους.

«Διαβάζουμε τα βιβλία “Χάρι Πότερ” στους στρατιώτες του τάγματος…απλά δεν τους διαβάζουμε αποσπάσματα για ημίαιμους ανθρώπους. Είναι εθνικιστές και δεν τους αρέσουν τέτοιου είδους άνθρωποι», είπαν. 

Η φιλανθρωπική οργάνωση της Ρόουλινγκ «Lumos» παρέχει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες στην περιοχή  Ζιτομίρ της Ουκρανίας. Οι φαρσέρ ενθάρρυναν τη Ρόουλινγκ να χρηματοδοτήσει όπλα αντί για προμήθειες. «Θέλω να διευκρινίσω πού στέλνετε τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει η Lumos. Θέλουμε να αγοράσουμε πολλά όπλα και πυραύλους με τα χρήματα ώστε να καταστρέψουμε τα ρωσικά στρατεύματα, ελπίζω να συμφωνείς», είπαν οι κωμικοί στον ρόλο του Ζελένσκι. 

Η Ρόουλινγκ απάντησε: «Θα φροντίσουμε τα παιδιά αλλά πραγματικά θέλω η Ουκρανία να έχει όλα τα όπλα που χρειάζεται». 

Οι Vovan and Lexus στόχευαν εκείνους που ασκούσαν κριτική στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας. 

Στο τέλος της συζήτησης, οι δυό τους ρώτησαν τη συγγραφέα αν ο Ντάμπλντορ ήταν στην πραγματικότητα ομοφυλόφιλος. 

 

Με πληροφορίες από το IndieWire, το The Hollywood Reporter 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή