«Βολές» Τσαβούσογλου κατά ΝΑΤΟ με αναφορές στην Ελλάδα

«Βολές» Τσαβούσογλου κατά ΝΑΤΟ με αναφορές στην Ελλάδα

«Κανείς δεν είπε τίποτα όταν εμπόδιζε την ένταξη της "Μακεδονίας"», είπε χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα κακομαθημένη - «Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας».

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στο ΝΑΤΟ με αναφορές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει το τουρκικό μπλόκο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου έφερε ως επιχείρημα την παλαιότερη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη χώρα μας «κακομαθημένη».

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα στη “Μακεδονία”. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της “Μακεδονίας”», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνε με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας, δεν μπορείς να βλέπεις την Τουρκία ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά, τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ, είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε, μάλιστα, τις γνωστές κατηγορίες ότι Ελσίνκι και Στοκχόλμη υποθάλπουν τρομοκράτες.

«Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας»

Με φόντο τις συνεχείς δηλώσεις περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι η χώρα του δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της, γιατί «υπάρχει μια μεγαλύτερη Τουρκία».

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και για το μέλλον μας. Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από η χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας», είπε σημειώνοντας ότι όλοι είδαν τη δύναμη της Τουρκίας κατά την «επιχείρηση» στην Κύπρο και κατά το πραξικόπημα του 2016.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή