Ιταλία: Τοπικές εκλογές σήμερα σε δεκάδες πόλεις – 2 εκατ. πολίτες στις κάλπες

Ιταλία: Τοπικές εκλογές σήμερα σε δεκάδες πόλεις – 2 εκατ. πολίτες στις κάλπες

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών διεξάγεται σήμερα σε 65 πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών διεξάγεται σήμερα σε 65 πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας. Συνολικά, καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες 2 εκατομμύρια πολίτες. Οι πιο μεγάλες πόλεις οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι το Καταντζάρο της Καλαβρίας, η Βερόνα, η Πάρμα, η Αλεσάντρια και το Κόμο.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους αναλυτές, παρουσιάζει η περίπτωση της Βερόνα, όπου ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρόμα, Νταμιάνο Τομάζι, ο οποίος υποστηρίζεται από την κεντροαριστερά, μονομαχεί με τον κεντροδεξιό νυν δήμαρχο Φεντερίκο Σμποαρίνα.

Αίσθηση προκάλεσε η έκκληση που απηύθυνε ο καθολικός επίσκοπος της πόλης, Τζουζέπε Τζέντι, προς τους ψηφοφόρους, να μην στηρίξουν υποψήφιους που τάσσονται υπέρ των διεκδικήσεων των ομοφυλόφιλων. Απλοί καθολικοί ιερείς απάντησαν ότι δεν είναι αρμοδιότητα των κληρικών να υποδεικνύουν ποιόν πρέπει να επιλέγουν οι εκλογείς ως δήμαρχο της πόλης τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή