Ουκρανός ΥΠΕΞ σε G7: Απαντήστε στους ρωσικούς βομβαρδισμούς με κυρώσεις και αποστολές οπλισμού

Ουκρανός ΥΠΕΞ σε G7: Απαντήστε στους ρωσικούς βομβαρδισμούς με κυρώσεις και αποστολές οπλισμού

«Η σύνοδος κορυφής της G7 πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και με περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία. Ο αρρωστημένος ιμπεριαλισμός της Ρωσίας πρέπει να νικηθεί», σημείωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα μέσω twitter.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χώρες της G7 πρέπει να απαντήσουν στα νέα πυραυλικά πλήγματα που σημειώθηκαν σήμερα κατά της Ουκρανίας, επιβάλλοντας περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και στέλνοντας πιο πολλά όπλα στην Ουκρανία: Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, προς τους ηγέτες των χωρών της ομάδας των G7 που συναντώνται σήμερα στις βαυαρικές Άλπεις.

«Ένα επτάχρονο παιδί από την Ουκρανία κοιμόταν ειρηνικά στο Κίεβο μέχρι που ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ ανατίναξε το σπίτι του. Πολλοί άλλοι άνθρωποι στην Ουκρανία τελούν υπό βομβαρδισμό. Η σύνοδος κορυφής της G7 πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και με περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία. Ο αρρωστημένος ιμπεριαλισμός της Ρωσίας πρέπει να νικηθεί», σημειώνει ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε ανάρτησή του στο twitter.

Σημειωτέων πως η Σύνοδος Κορυφής της G7, που ξεκινά σήμερα στη Γερμανία, ολοκληρώνεται στις 28 Ιουνίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή