Κωνσταντινούπολη: Έφοδοι της αστυνομίας και δεκάδες συλλήψεις πριν από το Pride

Κωνσταντινούπολη: Έφοδοι της αστυνομίας και δεκάδες συλλήψεις πριν από το Pride

Πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, που είχε απαγορευτεί, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε μπαρ κοντά στην πλατεία Ταξίμ και συνέλαβαν στην τύχη θαμώνες, ανάμεσά τους δημοσιογράφους και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις «πρωταγωνίστησαν» στην Πορεία Υπερηφάνειας (Pride) της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Κωνσταντινούπολη, προχωρώντας σε δεκάδες προληπτικές συλλήψεις στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ.

Πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, που είχε απαγορευτεί, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε μπαρ της συνοικίας Τζιχανγκίρ κοντά στο Ταξίμ και συνέλαβαν στην τύχη θαμώνες, ανάμεσά τους δημοσιογράφους και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Κωνσταντινούπολη: Έφοδοι της αστυνομίας και δεκάδες συλλήψεις πριν από το Pride-1
REUTERS/Umit Bektas

Οπως κάθε χρονιά, η πορεία ήταν απαγορευμένη, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους δρόμους του Τζιχανγκίρ.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Kaos GL μέτρησε 52 συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία που ζήτησε με μήνυμα στο Twitter την άμεση και άνευ όρων απελεύθερωση των συλληφθέντων .

Ο Μπουλέντ Κιλίτς, έμπειρος και βραβευμένος φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου συνελήφθη, του πέρασαν χειροπέδες, και οδηγήθηκε με τους άλλους συλληφθέντες στην αστυνομική κλούβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή