Κορτέζ: Με βίασαν όταν ήμουν 22, ευτυχώς είχα την επιλογή της άμβλωσης

Κορτέζ: Με βίασαν όταν ήμουν 22, ευτυχώς είχα την επιλογή της άμβλωσης

Η βουλευτής της Νέας Υόρκης, μιλώντας σε διαμαρτυρία που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να επιτρέψει την απαγόρευση των αμβλώσεων, γυρίζοντας την Αμερική μισό αιώνα πίσω.

Η βουλευτής της Νέας Υόρκης, μιλώντας σε διαμαρτυρία που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, έσπασε τη σιωπή και προχώρησε σε προσωπικές αποκαλύψεις.

«Όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, βιάστηκα ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο του Μανχάταν. Όταν κάθισα εκεί περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν: Δόξα τω Θεώ, έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ, τουλάχιστον, έχω την ελευθερία να επιλέξω μοίρα. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι θα βγει αρνητικό. Αλλά δεν πειράζει… Αυτό δεν είναι ένα θέμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό είναι ένα θέμα για όλους μας», είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Στη Νέα Υόρκη όπως και πολλές άλλες πολιτείες, οι αμβλώσεις θα παραμείνουν νόμιμες, ενώ σε μια σειρά από συντηρητικές πολιτείες, οι αρχές κινήθηκαν γρήγορα για να απαγορεύσουν ή να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στις αμβλώσεις.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή