ΗΠΑ: Πολύ πιθανή μια συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: Πολύ πιθανή μια συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συζητήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Τούρκου ομόλογού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι κατά την πιθανή αυτή συνάντηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συζητήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Επιπροσθέτω, ο Σάλιβαν υπογράμμισε ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα υπό εξέταση ζητήματα θα επιλυθούν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας. Παρ’όλα αυτά, στόχος είναι να «προσπαθήσουμε να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, ώστε η Μαδρίτη να δώσει ώθηση στις υποψηφιότητές τους, ακόμη και αν εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες από την πλευρά της Τουρκίας».

Τέλος, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία, ότι ο Μπάιντεν παρακολουθεί «πολύ στενά» την έντονη διπλωματική κινητικότητα γύρω από το θέμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή