Spotify: Η μουσική των Crosby, Stills & Nash επέστρεψε στην πλατφόρμα

Spotify: Η μουσική των Crosby, Stills & Nash επέστρεψε στην πλατφόρμα

Σε ερώτηση χρήστη του Twitter που ζητούσε να μάθει γιατί η μουσική των Crosby, Stills & Nash επέστρεψε στο Spotify, ο Κρόσμπι απάντησε: «Δεν μου ανήκει η μουσική και οι άνθρωποι πού έχουν τα δικαιώματα, επιχειρούν να βγάλουν χρήματα»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι μήνες μετά το αίτημα του δημοφιλούς φολκ – ροκ συγκροτήματος Crosby, Stills & Nash προς το Spotify για αφαίρεση της μουσικής του από την streaming υπηρεσία, τα τραγούδια επέστρεψαν στην πλατφόρμα το Σάββατο. 

Οι Ντέιβιντ Κρόσμπι, Στίβεν Στιλς και Γκράχαμ Νας είχαν συμμετάσχει τον Φεβρουάριο σε διαμαρτυρία του πρώην συμπαίκτη τους και μουσικού Νιλ Γιάνγκ ο οποίος απαίτησε να «κατέβει» η μουσική του από το Spotify εξαιτίας της συνεργασίας της πλατφόρμας με τον δημοφιλή podcaster Τζο Ρόγκαν. Ο Ρόγκαν κατηγορήθηκε για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια μέσα από το podcast του «The Joe Rogan Experience». 
Το Σάββατο, σε ερώτηση κάποιου χρήστη του Twitter που ζητούσε να μάθει γιατί η μουσική των Crosby, Stills & Nash επέστρεψε στο Spotify, ο Κρόσμπι απάντησε: «Δεν μου ανήκει η μουσική και οι άνθρωποι πού έχουν τα δικαιώματα, επιχειρούν να βγάλουν χρήματα». 

Τον Φεβρουάριο, τα μέλη του συγκροτήματος σχολίασαν: «Στηρίζουμε τον Νιλ και συμφωνούμε μαζί του για το γεγονός ότι υπάρχει επικίνδυνη παραπληροφόρηση στο podcast του Τζο Ρόγκαν που φιλοξενεί το Spotify. Αν και πάντα εκτιμούμε τις εναλλακτικές απόψεις, η μετάδοση ψευδών πληροφοριών κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας έχει θανάσιμες επιπτώσεις. Μέχρι να ληφθούν πραγματικά μέτρα, δεν θέλουμε η μουσική μας – ή η μουσική που δημιουργήσαμε μαζί (με τον Νιλ) – να βρίσκεται στην ίδια πλατφόρμα με τον Ρόγκαν».

Η διαμάχη ανάμεσα στον Γιανγκ και το Spotify ξεκίνησε όταν ο Γιανγκ δημοσίευσε στις 24 Ιανουαρίου μια ανοιχτή επιστολή στην οποία ζητούσε να αφαιρεθεί ο μουσικός του κατάλογος από την υπηρεσία streaming λόγω της παραπληροφόρησης για την Covid-19 που διαδίδονταν από τον Τζο Ρόγκαν και συνεπώς την πλατφόρμα. 

Στο πλευρό του Γιανγκ βρέθηκαν κι άλλοι καλλιτέχνες και υγειονομικοί. Οι Crosby, Stills & Nash είπαν ότι θα δώριζαν τα έσοδα από τις αναπαραγωγές της μουσικής τους στο Spotify σε «φιλανθρωπικές οργανώσεις για την Covid-19 για τουλάχιστον ένα μήνα». Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1968 με τον Γιανγκ να γίνεται μέλος ένα χρόνο αργότερα. 

Με πληροφορίες από το Billboard, το Deadline 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή