Ιταλία: Έξι νεκροί, 10 αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στις ιταλικές Άλπεις (βίντεο)

Ιταλία: Έξι νεκροί, 10 αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στις ιταλικές Άλπεις (βίντεο)

Η θερμοκρασία στην περιοχή ανήλθε προσφάτως στους 10 βαθμούς Κελσίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τμήματα ενός ορεινού παγετώνα κατέρρευσαν στις ιταλικές Άλπεις την Κυριακή εν μέσω θερμοκρασιών ρεκόρ, δήλωσαν οι τοπικές αρχές, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας οκτώ. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δέκα αγνοούμενους.

Η διοίκηση της επαρχίας Τρέντο δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από μια μεγάλη «χιονοστιβάδα πάγου» στην οποία ενεπλάκησαν πεζοπόροι, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει «βαρύς φόρος αίματος».

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στην κορυφή Μαρμολάντα, η οποία με υψόμετρο άνω των 3.300 μέτρων είναι το ψηλότερο βουνό στους Δολομίτες, μια οροσειρά στις ανατολικές ιταλικές Άλπεις που απλώνεται στις περιοχές του Τρέντο και του Βένετο.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στις κοντινές πόλεις Μπελούνο, Τρεβίζο, Τρέντο και Μπολτσάνο, δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Ζάγια.

Η τεράστια μάζα πάγου κατέρρευσε κοντά στην Πούντα Ρόκα, στη διαδρομή που συνήθως χρησιμοποιούν οι πεζοπόροι και οι ορειβάτες για να φτάσουν στην κορυφή, ανέφερε η μονάδα διάσωσης των Άλπεων.

«Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, αλλά ο κίνδυνος είναι να υπάρξουν περαιτέρω καταρρεύσεις», είπε ένας εκπρόσωπος. Ελικόπτερα και σκύλοι χρησιμοποιήθηκαν για να βρουν επιζώντες.

Ιταλία: Έξι νεκροί, 10 αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στις ιταλικές Άλπεις (βίντεο)-1
Φωτ.: Reuters

Ένας καύσωνας στις αρχές του καλοκαιριού στην Ιταλία έκανε τις θερμοκρασίες στη Μαρμολάντα να αγγίζουν τους 10 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο, είπε ο κ. Ζάγια.

Οι αυξανόμενες μέσες θερμοκρασίες έχουν κάνει τον παγετώνα στη Μαρμολάντα, όπως και πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο, να συρρικνώνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: Reuters, Euronews

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή