Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό πλοίο που φέρεται να μεταφέρει σιτηρά απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό πλοίο που φέρεται να μεταφέρει σιτηρά απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι

Το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μεταφέρει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά, απέπλευσε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ από το λιμάνι Καρασού, στη βορειοδυτική Τουρκία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μεταφέρει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά, απέπλευσε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ από το λιμάνι Καρασού, στη βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας παρακολούθησης πλοίων Refinitiv.

Την Κυριακή, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία είχε δηλώσει πως οι τουρκικές αρχές ακινητοποίησαν το πλοίο. Το Reutres είχε μεταδώσει νωρίτερα πως η Ουκρανία είχε ζητήσει από την Τουρκία να συλλάβει το πλοίο.

Χθες, Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε ως ψευδείς τις πληροφορίες ότι το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί από τις τουρκικές αρχές.

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κλέβει σιτηρά από εδάφη τα οποία κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο, το οποίο αποκαλεί την εισβολή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είχε προηγουμένως αρνηθεί πως η Ρωσία έχει κλέψει ουκρανικά σιτηρά.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή