Σουηδία: «Τρομοκρατική ενέργεια» θεωρείται πλέον η δολοφονία γνωστής ψυχιάτρου

Σουηδία: «Τρομοκρατική ενέργεια» θεωρείται πλέον η δολοφονία γνωστής ψυχιάτρου

Ο ύποπτος κατηγορείται πλέον για «δολοφονία με τρομοκρατικό κίνητρο» και «σχεδιασμό ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δολοφονία μιας γνωστής ψυχιάτρου κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, την περασμένη εβδομάδα στη Σουηδία, θεωρείται πλέον από τις αρχές ως «τρομοκρατική ενέργεια», όπως ανακοίνωσαν η εισαγγελία και η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών, χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους.

Την περασμένη Τετάρτη συνελήφθη ένας άνδρας 32 ετών με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε και σκότωσε την 64χρονη ψυχίατρο Ινγκ-Μαρί Βίζελγκρεν σε μια πολιτική εκδήλωση που διεξαγόταν στο νησί Γκότλαντ ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Οι εισαγγελείς ανέφεραν τότε ότι φαίνεται πως έδρασε μόνος του και ότι στόχος του ήταν η συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία κατηγορούσε για την κατάσταση της ψυχιατρικής επιστήμης στη Σουηδία.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, ο ύποπτος κατηγορείται πλέον για «δολοφονία με τρομοκρατικό κίνητρο» και «σχεδιασμό ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο».

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 32χρονος είχε κάποια σχέση με τη σκανδιναβική, νεοναζιστική ομάδα NMR. Ωστόσο η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα εκτιμούσε ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση της NMR με τον φόνο της ψυχιάτρου.

Ο ύποπτος ομολόγησε τον φόνο και ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πελάτης του, που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ήταν έτοιμος να επιτεθεί σε άλλα πρόσωπα, αν δεν έβρισκε το θύμα που θεωρούσε «πρωταρχικό στόχο» του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή