ΗΠΑ: Ακτιβιστής διέκοψε την ομιλία Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

ΗΠΑ: Ακτιβιστής διέκοψε την ομιλία Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας πατέρας που έχασε τον γιο του στο μακελειό του 2018 σε λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα, διέκοψε σήμερα την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον κήπο του Λευκού Οίκου, σε εκδήλωση σχετικά με τον νόμο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, τον πρώτο σε ομοσπονδιακό επίπεδο εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ο Μάνουελ Όλιβερ – που έχασε τον γιο του, Χοακίν, στην επίθεση ενόπλου στο λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας – φώναξε «τα έχουμε πει αυτά εδώ και πολλά χρόνια» στη διάρκεια της εκδήλωσης, κατά την οποία ο πρόεδρος Μπάιντεν επαίνεσε τον νέο νόμο και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.

«Κάθισε κάτω και θα ακούσεις όσα έχω να πω», ήταν η αρχική αντίδραση του προέδρου Μπάιντεν προτού ζητήσει τελικά να επιτραπεί στον Όλιβερ να μιλήσει. Άνδρες της ασφάλειας απομάκρυναν τον ακτιβιστή από τη θέση του και ο Μπάιντεν συνέχισε την ομιλία του.

Το περιστατικό κατέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Μπάιντεν στην προσπάθεια να περιορίσει τα κρούσματα ένοπλης βίας, έχοντας απέναντί του το πανίσχυρο λόμπι των υπέρμαχων της οπλοκατοχής.

Χαιρετίζοντας μια σπάνια δικομματική συμφωνία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, ο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου την απαγόρευση των επιθετικών όπλων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν κατακλυστεί από όπλα πολέμου».

REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή