Όριο ημερήσιων επιβατών βάζει το Χίθροου εν μέσω ταξιδιωτικού χάους

Όριο ημερήσιων επιβατών βάζει το Χίθροου εν μέσω ταξιδιωτικού χάους

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου ζήτησε από τις αεροπορικές να σταματήσουν να πουλάνε εισιτήρια

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεύθυνση του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου δήλωσε ότι θα θέσει ανώτατο όριο 100.000 ταξιδιωτών που αναχωρούν από αυτό ημερησίως, στην προσπάθεια να μειώσει την αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια που προκαλεί η ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι αεροπορικές εταιρίες στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας έχουν ήδη ανταποκριθεί σε μια έκκληση της κυβέρνησης να μειώσουν τη χωρητικότητα, όμως η διεύθυνση του Χίθροου είπε πως πρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω.

«Μερικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναλάβει σημαντική δράση, άλλες όμως όχι, και πιστεύουμε πως χρειάζεται περαιτέρω δράση τώρα προκειμένου να διασφαλίσουμε πως οι επιβάτες θα έχουν ένα ασφαλές και αξιόπιστο ταξίδι», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Κέι, σε ανοικτή επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς τους επιβάτες.

«Ως εκ τούτου λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να εισαγάγουμε ένα ανώτατο όριο με ισχύ από τις 12 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου».

«Αναγνωρίζουμε πως αυτό θα σημαίνει πως ορισμένα καλοκαιρινά ταξίδια είτε θα μετακινηθούν σε μια άλλη μέρα, σε ένα άλλο αεροδρόμιο είτε θα ακυρωθούν και ζητάμε συγγνώμη από όσους επηρεάζονται τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους», πρόσθεσε.

Ο Χόλαντ-Κέι είπε πως οι προβλέψεις δείχνουν πως ακόμη και με το μέτρο αυτό, οι ημερήσιες θέσεις αναχώρησης το καλοκαίρι θα φθάσουν κατά μέσο όρο τις 104.000 – δηλαδή τέσσερις χιλιάδες πάνω από το πλαφόν.

Ανέφερε πως κατά μέσο όρο 1.500 από αυτές τις 4.000 θέσεις έχουν πωληθεί σε πελάτες και πως ζητά από τους εταίρους των αεροπορικών εταιρειών να σταματήσουν να πωλούν καλοκαιρινά εισιτήρια, προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος στους επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή