Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία «θέτει συνεχώς εμπόδια» για τα ουκρανικά σιτηρά

Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία «θέτει συνεχώς εμπόδια» για τα ουκρανικά σιτηρά

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, εξέφρασε επιφυλάξεις για την πιθανότητα οι συνομιλίες που θα διεξαχθούν αύριο στην Τουρκία να οδηγήσουν στην επανέναρξη της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, εξέφρασε επιφυλάξεις για την πιθανότητα οι τετραμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν αύριο, Τετάρτη, στην Τουρκία να οδηγήσουν στην επανέναρξη της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών, δεδομένου ότι η Ρωσία προσθέτει συνεχώς εμπόδια, όπως είπε.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη γαλλική εθνοσυνέλευση, η Κατρίν Κολονά είπε ότι ελπίζει να επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Τουρκίας και Ηνωμένων Εθνών.

Σημείωσε, όμως, ότι τις προηγούμενες εβδομάδες η Μόσχα πρόσθεσε «προϋποθέσεις επί προϋποθέσεων» και πως, για τον λόγο αυτόν, είναι επιφυλακτική απέναντι στο ενδεχόμενο να είναι θετικό το τελικό αποτέλεσμα των αυριανών επαφών.

Αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν αύριο, Τετάρτη, στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την επανέναρξη των εξαγωγών, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν επίσης αντιπροσωπείες από τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή