Twitter: Μήνυση κατά του Μασκ – Αγωνιώδες δικαστικό «δράμα» προβλέπουν οι ειδικοί

Twitter: Μήνυση κατά του Μασκ – Αγωνιώδες δικαστικό «δράμα» προβλέπουν οι ειδικοί

Οι ειδικοί αναμένουν ότι θα ακολουθήσει ένα αγωνιώδες δικαστικό «δράμα» που θα διαρκέσει μήνες.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Twitter κατέθεσε την Τρίτη μήνυση κατά του Έλον Μασκ προκειμένου να τον αναγκάσει να τηρήσει την υπόσχεσή του για εξαγορά της εταιρείας, κάτι που αναμένεται να αποτέλεσει την αρχή μιας μεγάλης δικαστικής διαμάχης.

Εδώ και μήνες, ο Μασκ απειλεί ανοιχτά να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς, ενώ οι προσπάθειές του κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με δήλωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπου ισχυριζόταν ότι «τερμάτιζε» το ντιλ επειδή το Twitter δεν του είχε δώσει πρόσβαση σε στοιχεία, τα οποία ο ίδιος κρίνει απαραίτητα προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ψεύτικων χρηστών και του spam στην πλατφόρμα.

Πλέον, ένας δικαστής από δικαστήριο εξειδικευμένο στον τομέα των Επιχειρήσεων στο Ντέλαγουερ θα πρέπει να αποφασίσει εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μπορεί να αποχωρήσει από το ντιλ των 44 δισ. δολαρίων, παρά το συμβόλαιο που τον δεσμεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Οι ειδικοί αναμένουν ότι θα ακολουθήσει ένα αγωνιώδες δικαστικό «δράμα» που θα διαρκέσει μήνες.

Το δικαστήριο του Ντέλαγουερ έχει επτά δικαστές, οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να αναγκάσουν εταιρείες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες. 

Η διαδικασία πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί το Twitter υπό εξαντλητικό δημόσιο έλεγχο, κάτι που θα αναγκάσει την πλατφόρμα να ανοίξει τα βιβλία της και να εκθέσει τις εσωτερικές της συζητήσεις με τρόπους που θα μπορούσαν να βλάψουν περαιτέρω τις μετοχές και τη φήμη της, που έχουν ήδη πληγεί από την ύφεση της αγοράς και τη διαμάχη με τον Μασκ.

Πηγή: Washington Post

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή