Εσθονία: Η πρωθυπουργός Κάγια Κάλας ανακοίνωσε την παραίτησή της

Εσθονία: Η πρωθυπουργός Κάγια Κάλας ανακοίνωσε την παραίτησή της

Την Παρασκευή θα προσπαθήσει να πάρει εντολή από το κοινοβούλιο για να συστήσει νέα κυβέρνηση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας ανακοίνωσε την παραίτησή της, όπως ανέφερε την Πέμπτη η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της δημοκρατίας της Βαλτικής, με σκοπό τη δημιουργία νέας κυβέρνησης.

«Η Πρωθυπουργός Κάγια Κάλας ενημέρωσε επίσημα στην κυβέρνηση σήμερα το πρωί για την απόφασή της να παραιτηθεί με τη θέλησή της. Ολόκληρη η κυβέρνηση παραιτείται μαζί της», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εσθονικής κυβέρνησης.

Η κα Κάλας φέρεται να έχει καταφέρει να ανασυστήσει μια κυβερνητική πλειοψηφία στο εσθονικό κοινοβούλιο και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι το είχε επιτύχει. Η παραίτησή της αποτελεί απαραίτητο στάδιο της σχετικής διαδικασίας.

Την Παρασκευή θα καταθέσει στο κοινοβούλιο αίτημα για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης, όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στο Twitter, με την ελπίδα να μπορέσει να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας.

Πηγή: Euronews, TASS, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή