Σε αναβρασμό οι Τόρις: Ακυρώθηκε προγραμματισμένο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την ηγεσία

Σε αναβρασμό οι Τόρις: Ακυρώθηκε προγραμματισμένο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την ηγεσία

Το ντιμπέιτ, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί αύριο στο δίκτυο Sky News, ακυρώθηκε έπειτα από την απόφαση δύο εκ των υποψηφίων να μην πάρουν μέρος σε αυτό. Εκφράζονται φόβοι ότι οι υψηλοί τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης κάνουν κακό στο ίδιο το κυβερνών κόμμα.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντιμπέιτ, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στο δίκτυο Sky News μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της κυβερνώσας Συντηρητικής παράταξης, ακυρώθηκε έπειτα από την απόφαση δύο εκ των συμμετεχόντων να μην πάρουν μέρος σε αυτό.

Ο Ρίσι Σούνακ και η Λιζ Τρας έκαναν γνωστό πως δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στο αυριανό ντιμπέιτ, με αποτέλεσμα έτσι το δίκτυο Sky News να προχωρήσει στην ακύρωσή του.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, στις τάξεις της κυβερνώσας Συντηρητικής παράταξης των Τόρις πλέον υπάρχει προβληματισμός ότι οι υψηλοί τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία μπορεί να κάνουν τελικώς κακό στο ίδιο το κόμμα και στην εικόνα του.

Παράλληλα, έχει εκφρασθεί και η άποψη ότι στην παρούσα φάση ίσως να μην είναι καν αναγκαία τα δημόσια τηλεοπτικά ντιμπέιτ καθώς οι μόνοι που ψηφίζουν στις εσωκομματικές ψηφοφορίες είναι οι βουλευτές του κόμματος και όχι συνολικά όλα τα μέλη του.

Σημειώνεται πως πλέον (απόγευμα Δευτέρας 18 Ιουλίου) οι υποψήφιοι για την ηγεσία της παράταξης είναι πέντε: ο Τομ Τούγκενχατ, η Λιζ Τρας, ο Ρίσι Σούνακ, η Πένι Μόρνταντ και η Κέμι Μπάντενοχ.

Σημειώνεται πως ο στόχος είναι, στο τέλος της διαδικασίας, να έχουν απομείνει οι δύο επικρατέστεροι, ο ένας εκ των οποίων θα εκλεγεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο νέος ηγέτης με την ψήφο όχι μόνο των βουλευτών αλλά συνολικά όλων των μελών της κυβερνώσας Συντηρητικής παράταξης.  

Με πληροφορίες από the Times  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή