Μπόρις Τζόνσον: Η τελευταία εμφάνισή του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και «Hasta la vista, baby!» (βίντεο)

Μπόρις Τζόνσον: Η τελευταία εμφάνισή του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και «Hasta la vista, baby!» (βίντεο)

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του πρώην αρχηγού των Τόρις, που προσέρχονται σήμερα στις εσωκομματικές κάλπες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού ο Μπόρις Τζόνσον απομακρύνθηκε από την αρχηγία των Συντηρητικών, το κόμμα καλείται τόσο να εκλέξει καινούργιο ηγέτη του, όσο και κατά συνέπεια, Πρωθυπουργό της Βρετανίας. 

Σήμερα (20/7) οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν την τελική δυάδα των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος που θα προκύψει από τους ακόλουθους τρεις: τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, την πρώην υπουργό Άμυνας Πένι Μόρνταντ και την νυν υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας, με φαβορί τον πρώτο. 

Η σημερινή εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στην Βουλή των Κοινοτήτων ήταν και η τελευταία του. 

Οι Τόρις χειροκρότησαν θερμά τον πρώην αρχηγό τους και προσωρινό πρωθυπουργό της Βρετανίας, μετα την ολοκλήρωση της παρέμβασής του. 

Ο Τζόνσον είπε, μεταξύ άλλων: «Βοηθήσαμε, βοήθησα, να βγάλουμε αυτήν την χώρα από την πανδημία και να συμβάλουμε στην διάσωση μίας άλλης χώρας από τον βαρβαρισμό. Και, ειλικρινά, αυτά είναι αρκετά για την πορεία. Αποστολή εξετελέσθη σε μεγάλο βαθμό», προσθέτοντας ότι θα περάσει τις προσεχείς εβδομάδες «κάνοντας αυτό που πιστεύω ότι το κοινό περιμένει να κάνω: να προχωρήσω τα θέματα για τα οποία εκλεγήκαμε το 2019».

Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ τον εγκάλεσε κάνοντάς του ερώτηση για την ματαίωση από το Sky News του τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας των Τόρις, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε προκαλώντας τα γέλια των βουλευτών: «Ε λοιπόν, δεν παρακολουθώ από πολύ κοντά το θέμα».

Πάντως, ο Μπόρις Τζόνσον φρόντισε να δώσει και «λίγες συμβουλές» σε αυτόν που θα τον διαδεχθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ: «Παραμείνετε κοντά στους Αμερικανούς, υποστηρίξτε τους Ουκρανούς, αγωνιστείτε για την ελευθερία και την δημοκρατία παντού. Μειώστε τους φόρους και απορρυθμίστε όπου μπορείτε για να κάνετε αυτήν την χώρα τον καλύτερο τόπο για να ζήσει και να επενδύσει κανείς».

Όσο για τις τελευταίες του λέξεις στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» αυτές ήταν απλές και λιτές: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εδώ και hasta la vista, baby!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή