Ισπανία: Αντίθετη η Μαδρίτη στη μείωση κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου

Ισπανία: Αντίθετη η Μαδρίτη στη μείωση κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου

Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι είναι αντίθετη στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 15%, όπως ζητούν οι Βρυξέλλες για το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι είναι αντίθετη στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 15%, όπως ζητούν οι Βρυξέλλες για το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνοντας ότι το μέτρο αυτό δεν είναι κατ΄ανάγκην ούτε «δίκαιο» ούτε «αποτελεσματικό».

«Η Ισπανία δεν υποστηρίζει την πρόταση αυτή», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Τερέζα Ριμπέρα, εκφράζοντας λύπη που αυτό το μέτρο δεν αποτέλεσε προηγουμένως αντικείμενο συζήτησης.

«Θα αντιταχθούμε στην επιβολή υποχρεώσεων που υπερβαίνουν, σε επίπεδο προσπαθειών, αυτό μου μας αναλογεί», δήλωσε.

Για την Τερέζα Ριμπέρα, το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι απαραίτητα το πιο «αποτελεσματικό ούτε το πιο δίκαιο». «Οι ισπανικές οικογένειες δεν θα υποστούν διακοπές φυσικού αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι τους” και “η Ισπανία θα υποστηρίξει τη θέση της ισπανικής βιομηχανίας», υποσχέθηκε.

Ωστόσο, η Ισπανίδα υπουργός δηλώνει ότι θέλει να επιδείξει αλληλεγγύη προς τα άλλα μέλη της ΕΕ. «Γνωρίζουμε ότι πολλοί Ευρωπαίοι εταίροι περνούν μια δύσκολη περίοδο και βλέπουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα με μεγάλη ανησυχία. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε, θέτοντας όλες μας τις υποδομές», στην υπηρεσία της ΕΕ, δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή