Βρετανία: Ρίσι Σούνακ – Λιζ Τρας μονομαχούν για την ηγεσία των Τόρις

Βρετανία: Ρίσι Σούνακ – Λιζ Τρας μονομαχούν για την ηγεσία των Τόρις

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας είναι οι δύο μονομάχοι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας είναι οι δύο μονομάχοι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας. Κατά τον χθεσινό τελευταίο γύρο προκριματικών ψηφοφοριών αποκλείστηκε η Πένι Μόρντοντ συγκεντρώνοντας 105 ψήφους έναντι 137 του Σούνακ και 113 της Τρας. Πλέον λόγο έχουν τα 200.000 μέλη των Τόρις με τον διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

«Hasta La Vista» και συμβουλές στην τελευταία εμφάνιση του Τζόνσον στην «Ωρα του Πρωθυπουργού».

Η Πένι Μόρντοντ, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας δήλωσε ότι «θα εξακολουθεί να εργάζεται» προκειμένου να εκπληρώσει το χρέος της σε όσους την υποστήριξαν και υπογράμμισε «την ανάγκη συνεργασίας των Συντηρητικών βουλευτών για την ενότητα στο κόμμα». Η Τρας δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί θα εργαστεί άμεσα πυρετωδώς, ενώ ο Ρίσι Σούνακ ανάρτησε βίντεο στο οποίο εξηγεί ότι είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να κερδίσει τους Εργατικούς. «Δεν θα σας απογοητεύσω. Θα δουλέψω σκληρά για να ακουστεί το μήνυμά μας σε όλη τη χώρα. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, να ανοικοδομήσουμε την οικονομία, να ενώσουμε και πάλι τη χώρα», κατέληξε.

Ο Μπόρις Τζόνσον, κατά τη χθεσινή τελευταία του εμφάνιση στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι εγκαταλείπει το αξίωμά του έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την αποστολή του και έδωσε συμβουλές στον διάδοχο του: «Να μείνει κοντά στους Αμερικανούς, να στηρίξει τους Ουκρανούς, αλλά και την ελευθερία και τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, να μειώσει τους φόρους και να προβεί σε ευρεία απορρύθμιση της αγοράς. Να εστιάσει το ενδιαφέρον στον δρόμο μπροστά του, να κοιτάζει πίσω, και να θυμάται ότι δεν είναι το Twitter που μετράει». Ο Τζόνσον έκλεισε την ομιλία του με κλασικό «Hasta La Vista, Baby» και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή