Σύμβουλος Ζελένσκι: «Προειδοποιεί» τους Ρώσους να εγκαταλείψουν την Χερσώνα

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Προειδοποιεί» τους Ρώσους να εγκαταλείψουν την Χερσώνα

Με μια μάλλον γλαφυρή ανάρτηση στο twitter, ο κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου καλεί τους Ρώσους να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τη Χερσώνα εάν θέλουν να γλιτώσουν από τις βόμβες των Ουκρανών.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια μάλλον γλαφυρή ανάρτηση στο twitter, ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καλεί τους Ρώσους να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τη Χερσώνα εάν θέλουν να γλιτώσουν από τις βόμβες των Ουκρανών που γίνονται περισσότερο εύστοχες, αποτελεσματικές και ακριβείς.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος δημοσίευσε δύο φωτογραφίες με κρατήρες από βομβαρδισμούς σε δρόμους της Χερσώνας, γράφοντας πως έχει έρθει πια η ώρα τα ρωσικά στρατεύματα να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη συγκεκριμένη περιοχή. Κι αυτό διότι σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν το πράξουν, τότε θα βρεθούν αντιμέτωπα με «συνεχείς βομβαρδισμούς» που θα τους προκαλέσουν «νυχτερινό τρόμο» και «κρίσεις πανικού». Ο Ποντόλιακ στέλνει, έτσι, το μήνυμα πως η Ουκρανία έχει πλέον στη διάθεσή της εξαιρετικά αποτελεσματικά οπλικά συστήματα (όπως είναι τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS) που θα της επιτρέψουν να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις τρέποντάς τες σε φυγή.  

Μόλις μια ημέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ανακοινώσει την αποστολή τεσσάρων επιπλέον τέτοιων συστημάτων στην Ουκρανία.

Την ίδια ημέρα ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα έριχνε λάδι στη φωτιά, διαμηνύοντας πως οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία πλέον δεν περιορίζονται στην περιοχή του Ντονμπάς αλλά περιλαμβάνουν και άλλες περιοχές.

«Η γεωγραφία είναι τώρα διαφορετική. Δεν είναι μόνο οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, είναι επίσης οι περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και μια σειρά από άλλα εδάφη, και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, με σταθερό και ανυποχώρητο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ.  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή