Daily Telegraph: O επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ ίσως να ονομάζεται Μπόρις Τζόνσον

Daily Telegraph: O επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ ίσως να ονομάζεται Μπόρις Τζόνσον

Ως πιθανός διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ φέρεται ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να αναλάβει Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αφού ο νυν επικεφαλής της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, εγκαταλείψει την καρέκλα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ανέφερε την Τετάρτη η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτερα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Τζόνσον ως τον επόμενο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Πριν καταστεί διαθέσιμος ο κ. Τζόνσον, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι και Ντέιβιντ Κάμερον, είχαν αναφερθεί ως υποψήφιοι για αυτόν τον ρόλο, σημειώνει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι Βρετανός εκπρόσωπος έχει προταθεί εδώ και καιρό για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ λόγω της δυσπιστίας των ΗΠΑ προς τους πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει τα σχέδιά τους για τη δημιουργία νέου στρατού της ΕΕ.

Στις 7 Ιουλίου, όταν σχεδόν 60 άτομα εγκατέλειψαν τη βρετανική κυβέρνηση, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία μόλις εκλεγεί νέος ηγέτης των Τόρις για να ηγηθεί του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό θα συμβεί στις 5 Σεπτεμβρίου, με την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας ή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ως νέο πρωθυπουργό. Την τύχη του υποψηφίου θα καθορίσουν σχεδόν 200.000 μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: The Daily Telegraph, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή