Λονδίνο: Ουσιαστικά αποκομμένη πλέον η Χερσώνα από τις υπόλοιπες ρωσοκρατούμενες περιοχές

Λονδίνο: Ουσιαστικά αποκομμένη πλέον η Χερσώνα από τις υπόλοιπες ρωσοκρατούμενες περιοχές

Η ουκρανική αντεπίθεση λαμβάνει νέα δυναμική, κατά τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας ενισχύεται στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πολύ πιθανό να έχουν δημιουργήσει προγεφύρωμα νότια του ποταμού Ίνγκουλετς, που αποτελεί το βόρειο όριο της ρωσοκρατούμενης Χερσώνας», ανέφερε σε ένα τακτικό δελτίο πληροφοριών στο Twitter.

Η 49η Στρατιά της Ρωσίας, που σταθμεύει στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, φαίνεται τώρα πολύ ευάλωτη, ανέφεραν οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, προσθέτοντας ότι η Χερσώνα ήταν ουσιαστικά αποκομμένη από τα άλλα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία.

Την Τετάρτη οι Ρώσοι είχαν παραδεχθεί το κλείσιμο της μοναδικής γέφυρας της Χερσώνας λόγω της ουκρανικής αντεπίθεσης, ενώ φέρονται από δυτικά μέσα ενημέρωσης να συγκεντρώνουν πρόθεστο πολεμικό υλικό στην κατεχόμενη πόλη του ουκρανικού Νότου για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη αντεπίθεση που ετοιμάζει το Κίεβο για την απελευθέρωση της μεγαλύτερη πόλης που έχουν καταλάβει οι εισβολείς από την έναρξη του πολέμου.

Τυχόν απώλεια της Χερσώνας θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη τη διακήρυξη εκ μέρους της Μόσχας ότι η εισβολή στην Ουκρανία είναι επιτυχημένη, επισημαίνει το Λονδίνο.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή