Εσθονία: Μπλοκάρει τις φοιτητικές βίζες για Ρώσους

Εσθονία: Μπλοκάρει τις φοιτητικές βίζες για Ρώσους

«Εάν οι κυρώσεις βοηθήσουν στον τερματισμό της ρωσικής επιθετικότητας, θα υπάρξει θετική επίδραση στη δική μας ασφάλεια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εσθονία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εμποδίσει Ρώσους υπηκόους να λάβουν προσωρινές άδειες διαμονής ή βίζα για σπουδές στη χώρα.

«Η διατήρηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η αδυσώπητη πίεση σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ούρμας Ρεϊνσάλου σε ανακοίνωσή του.

«Εάν οι κυρώσεις βοηθήσουν στον τερματισμό της ρωσικής επιθετικότητας, θα υπάρξει θετική επίδραση στη δική μας ασφάλεια», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Εσθονίας ανέφερε επίσης ότι η βραχυπρόθεσμη απασχόληση Ρώσων και Λευκορώσων πολιτών με νόμιμες άδειες διαμονής που έχουν εκδοθεί από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ δεν θα επιτρέπεται πλέον.

Ο Ρεϊνσάλου τόνισε ότι το πρόσθετο μέτρο έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι πολίτες δεν θα μπορούσαν να παρακάμψουν τις κυρώσεις αποκτώντας βραχυπρόθεσμη βίζα για άλλη χώρα.

Η Λευκορωσία, σύμμαχος του Κρεμλίνου, διευκόλυνε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτρέποντας στα ρωσικά στρατεύματα να επιτεθούν από το έδαφός της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή