Χονγκ Κονγκ: Πέντε τραυματίες από πτώση γιγαντοοθόνης οροφής (βίντεο)

Χονγκ Κονγκ: Πέντε τραυματίες από πτώση γιγαντοοθόνης οροφής (βίντεο)

Τρομακτικές σκηνές από το ατύχημα σε συναυλία, σε κρίσιμη κατάσταση ένας χορευτής

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται χορευτής στο Χονγκ Κονγκ ύστερα από πτώση γιγαντοοθόνης πάνω του στο κλαμπ όπου εργαζόταν. Ένας ακόμη χορευτής τραυματίστηκε από το ατύχημα.

Κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος Mirror από το Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη έπεσε στη σκηνή ένα μεγάλο πάνελ βίντεο, τραυματίζοντας χορευτές και ωθώντας τις αρχές να απαγορεύσουν την παράσταση στο συγκρότημα εν αναμονή της έρευνας.

Βίντεο από την πτώση της οθόνης κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ότι τρία μέλη του κοινού τραυματίστηκαν επίσης.

«Είμαι σοκαρισμένος», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι. «Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όσους τραυματίστηκαν και ελπίζω να αναρρώσουν σύντομα».

Η κυβέρνηση θα διερευνήσει και θα επανεξετάσει τις διαδικασίες ασφαλείας για την προστασία των καλλιτεχνών, του προσωπικού και του κοινού, είπε.

Κανένα από τα 12 μέλη της Mirror δεν τραυματίστηκε στο ατύχημα στο Κολοσσαίο του Χονγκ Κονγκ, δίπλα στο λιμάνι Βικτόρια.

Η κυβέρνηση της πόλης έχει δώσει εντολή στο συγκρότημα, το οποίο έκανε 12 εμφανίσεις στο χώρο, να αναβάλει τις επερχόμενες εμφανίσεις του.

Ο υπουργός Πολιτισμού Κέβιν Γιέουνγκ είπε ότι οι παραστάσεις στο χώρο αναβλήθηκαν έως ότου κριθεί ασφαλής η δομή της σκηνής. «Από την αρχική παρατήρηση, ένα σύρμα έσπασε και οδήγησε στην πτώση της οθόνης και προκάλεσε τον τραυματισμό των χορευτών», είπε ο κ. Γιέουνγκ σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης την Παρασκευή.

Περισσότεροι από 13.000 θαυμαστές των Mirror υπέγραψαν ηλεκτρονική αίτηση ζητώντας από τον διοργανωτή της συναυλίας να διορθώσει τα προβλήματα και να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων.

Ο διοργανωτής συναυλιών MakerVille, ο οποίος ανήκει στον όμιλο PCCW Media Group του μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ Ρίτσαρντ Λι, δήλωσε ότι διερευνά διεξοδικά το ατύχημα. «Λυπούμαστε βαθιά που το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στους θεατές ή σε άλλους που επηρεάστηκαν», ανέφερε.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή