Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου ειρωνεύεται ηγέτες

Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου ειρωνεύεται ηγέτες

Ο δικαστής Σάμιουελ Αλίτο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ειρωνεύτηκε τους ξένους ηγέτες που επέκριναν την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία οι πολιτείες των ΗΠΑ απέκτησαν τη δυνατότητα να απαγορεύουν τις αμβλώσεις στην επικράτειά τους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο δικαστής Σάμιουελ Αλίτο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ειρωνεύτηκε τους ξένους ηγέτες που επέκριναν την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία οι πολιτείες των ΗΠΑ απέκτησαν τη δυνατότητα να απαγορεύουν τις αμβλώσεις στην επικράτειά τους. «Είχα την τιμή να συγγράψω τη μόνη απόφαση στην ιστορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επικρίθηκε από σωρεία ξένων ηγετών», είπε.

Ενας από αυτούς ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση λίγες ημέρες μετά τα σχόλια αυτά. «Την έπαθε», είπε ο δικαστής προξενώντας γέλωτα στο ακροατήριο. Ο Αλίτο επέκρινε επίσης τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. «Αλλά αυτό που πραγματικά με πλήγωσε, ήταν ο πρίγκιπας Χάρι», προσέθεσε. «Μίλησε στα Ηνωμένα Εθνη και φάνηκε να συγκρίνει την απόφαση που δεν πρέπει να κατονομάζουμε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Ο Αλίτο, ισόβιος δικαστής διορισμένος από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους το 2005, απευθύνθηκε σε εκδήλωση του κέντρου για τη θρησκευτική ελευθερία της Νομικής Σχολής του καθολικού Πανεπιστημίου Νοτρ Νταμ. Στην υπόλοιπη ομιλία του, ο Αλίτο στηλίτευσε την «εχθρότητα προς τη θρησκεία».

Αναφορά Αλίτο σε Τζόνσον και Μακρόν σχετικά με την κριτική της απόφασης για τις αμβλώσεις.

«Αναψε» το Twitter

Η τοποθέτηση αυτή πυροδότησε ποταμούς σχολίων στο Twitter. «Ε, Αλίτο, δεν εχθρευόμαστε τη θρησκεία. Εχθρευόμαστε την προσπάθειά σου να μας την επιβάλεις», έγραψε ένας χρήστης. «Να σας θυμίσω ότι ο ισλαμικός νόμος επιτρέπει τις αμβλώσεις έως την 120η μέρα», έγραψε ένας άλλος. «Απόλυτα φυσιολογικό για έναν δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ειρωνεύεται ανοικτά ξένους ηγέτες. Ο Αλίτο έχει μεθύσει από δύναμη. Πού είναι η σεμνότητα των δικαστών;» σχολίασε μια τρίτη.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή