Τουρκία – Δημοσκοπήσεις: Εμπόδια στον δρόμο της αντιπολίτευσης

Τουρκία – Δημοσκοπήσεις: Εμπόδια στον δρόμο της αντιπολίτευσης

«Η αντίθεση στον Ερντογάν δεν αρκεί για να κερδίσει τις εκλογές», δηλώνει ο Οζέρ Σεντζάρ της εταιρείας MetroPOLL, επικαλούμενος τα στοιχεία πρόσφατων μετρήσεων.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αντίθεση στον Ερντογάν δεν αρκεί για να κερδίσει τις εκλογές», σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο Οζέρ Σεντζάρ της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων MetroPOLL, επικαλούμενος τα στοιχεία πρόσφατων μετρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεντζάρ υπογραμμίζει ότι περίπου το 25% των ψηφοφόρων των κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ψηφίσει τον αντίπαλο του Ερντογάν εάν δεν τον εγκρίνει, ενώ ανάλογη στάση αναμένεται να κρατήσει και περίπου το 67% των αναποφάσιστων.

Με άλλα λόγια, η αντίθεση στον Ερντογάν δεν είναι αρκετή από μόνη της ώστε να εξασφαλίσει ψήφους, καθώς ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι των αντιπολιτευόμενων ψηφοφόρων δεν παρουσιάζεται διατεθειμένο να στηρίξει τον αντίπαλο του Ερντογάν, όποιος και αν είναι αυτός, αλλά θέτει και άλλα κριτήρια πέραν της αντίθεσης στον νυν πρόεδρο.

Από εκεί και πέρα ωστόσο, ο Οζέρ Σεντζάρ στέκεται και στις εκλογικές προτιμήσεις των Κούρδων ψηφοφόρων, μεταξύ των οποίων κορυφαίο κόμμα είναι μεν το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν ωστόσο να ακολουθεί στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων, πάνω από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

   

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή