Ρωσία: Ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει την Τετάρτη στην Ασία

Ρωσία: Ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει την Τετάρτη στην Ασία

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στην Μιανμάρ όπου θα έχει συνομιλίες εστιασμένες σε ζητήματα άμυνας.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στην Μιανμάρ όπου θα έχει συνομιλίες εστιασμένες σε ζητήματα άμυνας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Προβλέπονται συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και των ηγετών της Μιανμάρ», οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία μετά το πραξικόπημα πέρυσι, δήλωσε σε δημοσιογράφους η Μαρία Ζαχάροβα.

Η συνεργασία για την άμυνα και την ασφάλεια θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών τους, πρόσθεσε.

Η Ρωσία επιδεικνύει αυξανόμενη υποστήριξη στη χούντα της Μιανμάρ στην οποία πουλά όπλα.

Η βιρμανική χούντα, που κατηγορείται για φρικαλεότητες, συνεχίζει την αιματηρή καταστολή κατά των αντιπάλων της με περισσότερους από 2.000 πολίτες να έχουν σκοτωθεί και περισσότερους από 15.000 να έχουν συλληφθεί μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου του 2021, σύμφωνα με τοπική ΜΚΟ.

Ο επικεφαλής της χούντας της χώρας, Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, πραγματοποίησε ταξίδι στη Ρωσία στα μέσα Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε με αξιωματούχους του πυρηνικού και αεροδιαστημικού τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή