Λιζ Τρας: O κόσμος θα είναι πιο ασφαλής μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα

Λιζ Τρας: O κόσμος θα είναι πιο ασφαλής μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα

Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος θα είναι πιο ασφαλής μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος θα είναι πιο ασφαλής μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν.

«Ο κόσμος θα είναι πιο ασφαλής μετά την επιτυχημένη αμερικανική επιχείρηση κατά του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι», ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βρετανίας σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα βρισκόταν στο μπαλκόνι σπιτιού στην Καμπούλ, όταν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν επιβεβαίωση με DNA για τον θάνατο του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, όμως επαλήθευσαν την ταυτότητα του θύματος μέσω άλλων πηγών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή