Ουκρανία – Κίνα: «Προσεκτικός» ο Ζελένσκι απέναντι στο Πεκίνο

Ουκρανία – Κίνα: «Προσεκτικός» ο Ζελένσκι απέναντι στο Πεκίνο

«Χαιρέτισε» την «ουδετερότητα» που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής η Κίνα στο Ουκρανικό, χωρίς να την καταγγείλει.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η ένταση κορυφωνόταν στην Ασία, με φόντο την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα τόνιζε από την πλευρά του τη σημασία της κινεζικής «ουδετερότητας» στο Ουκρανικό.

«Θα ήθελα η Κίνα να συμμετέχει και εκείνη στο ενιαίο παγκόσμιο μέτωπο ενάντια στην τυραννία της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», είπε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (Australian National University). «Προς το παρόν, η Κίνα ισορροπεί και πράγματι έχει κρατήσει στάση ουδετερότητας. Θα είμαι ειλικρινής: Αυτή η ουδετερότητα είναι καλύτερη από το αν η Κίνα ένωνε τις δυνάμες της με τη Ρωσία», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ουκρανοί αξιωματούχοι προτίμησαν να αφήσουν… ασχολίαστη την επίσκεψη που πραγματοποίησε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, αυτήν την εβδομάδα στην Ταϊβάν.

Με πληροφορίες από New York Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή