Καίγεται το δάσος Γκρίνεβαλντ έξω από το Βερολίνο

Καίγεται το δάσος Γκρίνεβαλντ έξω από το Βερολίνο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες στο δάσος του Γκρίνεβαλντ, δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας, με τις φλόγες να φθάνουν τις εγκαταστάσεις στρατιωτικής μονάδας και τις αποθήκες πυρομαχικών που βρίσκονταν σε αυτή

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες στο δάσος του Γκρίνεβαλντ, δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας, με τις φλόγες να φθάνουν τις εγκαταστάσεις στρατιωτικής μονάδας και τις αποθήκες πυρομαχικών που βρίσκονταν σε αυτή. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ισχυρές εκρήξεις –πιθανόν από πυρομαχικά– ακούγονταν χθες από το δάσος.

Εκκωφαντικές εκρήξεις

Ο κίνδυνος νέων εκρήξεων και εκτόξευσης θραυσμάτων εμπόδισε τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς στο στρατόπεδο, με τους πυροσβέστες να υποχρεώνονται να παραμείνουν ένα και πλέον χιλιόμετρο μακριά από την πηγή των εκρήξεων. «Αντιμετωπίζουμε φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών. Κάθε τι που έχει αποθηκευθεί εκεί είναι εύφλεκτο και ικανό να προκαλέσει πανίσχυρη έκρηξη. Υπάρχουν πολλά αποθηκευμένα πυρομαχικά, αλλά και βεγγαλικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πιο επικίνδυνα βλήματα και τα μεγάλα διαμετρήματα έχουν αποθηκευθεί σωστά, δηλαδή πιο βαθιά και σε κλιματιζόμενες εγκαταστάσεις, σε κιβώτια κατασκευασμένα από ατσάλι», είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βερολίνου.

Στις φλόγες αποθήκη πυρομαχικών στρατοπέδου, δεν απειλούνται κατοικίες.

Προστατευτικός κλοιός

«Το δάσος είναι εντελώς ξερό εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την περιοχή, αλλά και λόγω της ανομβρίας», δήλωσε στέλεχος της υπηρεσίας περιβάλλοντος της τοπικής κυβέρνησης του Βερολίνου. Παρότι η πυροσβεστική εκτίμησε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για παρακείμενες κατοικίες στο εύπορο αυτό προάστιο της πρωτεύουσας, οι δυνάμεις καταπολέμησης της φωτιάς είχαν δημιουργήσει προστατευτικό κλοιό με πυροσβεστικά οχήματα κάθε 1 χλμ., προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα ενδεχόμενη επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένη περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή