Σύγκρουση πολιτισμών προανήγγειλε ο Ορμπαν στο Τέξας

Σύγκρουση πολιτισμών προανήγγειλε ο Ορμπαν στο Τέξας

Κατέκρινε τον Ομπάμα, τον δωρητή των Δημοκρατικών Σόρος και υπερμάχους της παγκοσμιοποίησης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λαϊκιστική και διχαστική ρητορική του επιστράτευσε, για μία ακόμη φορά, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν προκειμένου να ενθουσιάσει, το βράδυ της Πέμπτης, τους συμμετέχοντες στο συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης που πραγματοποιείται στο Ντάλας του Τέξας.

Ο Ούγγρος πολιτικός ανήγγειλε ότι η Δύση, πλέον, μάχεται σε μια «σύγκρουση των πολιτισμών». Ταυτόχρονα θέλησε να μετριάσει την κατακραυγή που προκάλεσε δήλωσή του πως «οι Ούγγροι δεν θέλουν να γίνουν μιγάδες» προκαλώντας την άμεση αντίδραση ακόμη και των πιο στενών του συνεργατών, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις τοποθετήσεις του «καθαρά ρατσιστικές». Ετσι δεν έχασε την ευκαιρία να καθησυχάσει τους Αμερικανούς συντηρητικούς ότι «ένας χριστιανός πολιτικός δεν μπορεί να είναι ρατσιστής». Στο Ντάλας, ο Ορμπαν τόνισε ότι όσοι τον θεωρούν ρατσιστή και αντισημίτη είναι «απλώς ηλίθιοι».

Κατέκρινε τον Ομπάμα, τον δωρητή των Δημοκρατικών Σόρος και υπερμάχους της παγκοσμιοποίησης.

Οι μετέχοντες στο συνέδριο καταχειροκρότησαν όρθιοι τον Ούγγρο πρωθυπουργό όταν τους διάβασε το εδάφιο του ουγγρικού συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο γάμος επιτρέπεται μόνο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, σχολιάζοντας «λιγότερες τραβεστί και περισσότεροι Τσακ Νόρις».

Δεν έλειψε, επίσης, να κατακρίνει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον μεγάλο δωρητή των Δημοκρατικών Τζορτζ Σόρος και άλλους υπερμάχους της παγκοσμιοποίησης, τονίζοντας στους παριστάμενους συνέδρους: «Πρέπει να ανακτήσουμε τους θεσμούς σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον. Πρέπει να συντονίσουμε τις κινήσεις των στρατευμάτων μας επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια πρόκληση», ενώ αναφερόμενος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, τους σύστησε: «Εχετε μία διετία για να προετοιμαστείτε».

Πριν από την έναρξη του συνεδρίου στο Τέξας, ο Βίκτορ Ορμπαν συναντήθηκε με τον τέως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή