Ζελένσκι: Προειδοποιεί ενάντια στη διεξαγωγή «ψευδοδημοψηφισμάτων» στις κατεχόμενες περιοχές

Ζελένσκι: Προειδοποιεί ενάντια στη διεξαγωγή «ψευδοδημοψηφισμάτων» στις κατεχόμενες περιοχές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα ότι εάν η Ρωσία προχωρήσει με τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές για την ένωσή τους με την Ρωσία, τότε θα χαθεί κάθε προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών Μόσχας – Κιέβου.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα ότι εάν η Ρωσία προχωρήσει με τα σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές για την ένωσή τους με την Ρωσία, τότε θα τινάξει στον αέρα κάθε προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών Μόσχας – Κιέβου.

«Αν οι κατακτητές προχωρήσουν στον δρόμο των ψευδοδημοψηφισμάτων, θα αποκλείσουν για αυτούς οποιαδήποτε δυνατότητα συνομιλιών με την Ουκρανία και τον ελεύθερο κόσμο, που η ρωσική πλευρά σαφώς θα έχει ανάγκη κάποια στιγμή», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει γύρους συνομιλιών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, από το τέλος Μαρτίου δεν διεξάγονται συνομιλίες, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για τη διακοπή των επαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή