ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το ύψους 430 δισ. δολ. πρόγραμμα του Μπάιντεν για κλίμα και υγεία

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το ύψους 430 δισ. δολ. πρόγραμμα του Μπάιντεν για κλίμα και υγεία

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το μεγάλο πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα και την Υγεία, προσφέροντας μια σημαντική νίκη στον Αμερικανό πρόεδρο, λιγότερες από 100 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το μεγάλο πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα και την Υγεία, προσφέροντας μία σημαντική νίκη στον Αμερικανό πρόεδρο, λιγότερες από 100 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου από τις οποίες πρόκειται να κριθούν οι νέες πλειοψηφίες στο Κογκρέσο.

Μόνο με τις δικές τους ψήφους, καθώς όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν, οι Δημοκρατικοί ενέκριναν το ύψους άνω των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόγραμμα, που αποτελεί προϊόν 18μηνων δύσκολων διαπραγματεύσεων, το οποίο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την τελική ψηφοφορία, προτού επικυρωθεί από τον Τζο Μπάιντεν.

«Χρειάστηκε να γίνουν πολλοί συμβιβασμοί. Τα σημαντικά πράγματα απαιτούν σχεδόν πάντα συμβιβασμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, και καλεί την Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το κείμενο χωρίς καθυστερήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή