Τζόρτζια Μελόνι: Θα μπορούσα να γίνω η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στα ιταλικά χρονικά

Τζόρτζια Μελόνι: Θα μπορούσα να γίνω η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στα ιταλικά χρονικά

«Θα μπορούσα να είμαι η πρώτη γυναίκα που ηγείται ιταλικής κυβέρνησης στα χρονικά, και αυτό θα ήταν μεγάλη τιμή», δήλωσε η 45χρονη επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης Αδέλφια της Ιταλίας, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχηγός των ακροδεξιάς παράταξης Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d’Italia), που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, Τζόρτζια Μελόνι, επανήλθε στο θέμα της σύνθεσης της ιταλικής κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«…Ο κανόνας είναι ότι το κόμμα που σε μια συμμαχία λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους, προτείνει το όνομα του νέου πρωθυπουργού και ο πρόεδρος της δημοκρατίας παίρνει την τελική απόφαση. Αν τα Αδέλφια της Ιταλίας αναδειχθούν πρώτο κόμμα στις τάξεις του συντηρητικού συνασπισμού (σ.σ. που αποτελείται από τις παρατάξεις Αδέλφια της Ιταλίας, Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα), το όνομα που θα προτείνουμε θα είναι το δικό μου», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Σημειώνεται πως εάν η 45χρονη Μελόνι όντως επικρατήσει, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στα ιταλικά χρονικά.

«Θα μπορούσα να είμαι η πρώτη γυναίκα που ηγείται ιταλικής κυβέρνησης στα χρονικά, και αυτό θα ήταν μεγάλη τιμή», είχε δηλώσει η ίδια προ ημερών μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox.

Η κεντροδεξιά συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι υποψήφιοί της θα δεσμευθούν, με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας, ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν ούτε με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ούτε με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή