Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla ύψους 7 δισ. δολαρίων – Φόβοι για αναγκαστική εξαγορά του Twitter

Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla ύψους 7 δισ. δολαρίων – Φόβοι για αναγκαστική εξαγορά του Twitter

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Έλον Μασκ εξήγησε πως θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που υποχρεωθεί να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές του ομίλου Tesla ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Tesla, ο οποίος βρίσκεται σε νομική δαμάχη για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twittter, πούλησε από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου περίπου 7,9 εκατομμύρια μετοχές της Tesla.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Έλον Μασκ εξήγησε πως θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που υποχρεωθεί να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter και ορισμένοι από τους οικονομικούς εταίρους του δεν ακολουθήσουν ως το τέλος.

Ο Μασκ είχε υπογράψει τον Απρίλιο μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, προτού τη «σπάσει» μονομερώς στις αρχές Ιουλίου.

Ο ίδιος εκτιμά πως το Twitter είπε ψέματα όσον αφορά την αναλογία των ψεύτικων και σπαμ λογαριασμών στην πλατφόρμα και υποστηρίζει πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον «εξαπάτησε» δηλώνοντας εσκεμμένα περισσότερους λογαριασμούς.

Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής της Tesla είχε ήδη πουλήσει μετοχές του ομίλου του ύψους περίπου 8,5 δισ. δολαρίων προκειμένου να προετοιμάσει την εξαγορά του Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή