Γαλλία: Πέθανε η φάλαινα μπελούγκα που είχε διασωθεί από τον Σηκουάνα

Γαλλία: Πέθανε η φάλαινα μπελούγκα που είχε διασωθεί από τον Σηκουάνα

Η φάλαινα έπρεπε να μεταφερθεί οδικώς σε μεγάλη απόσταση και δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Αναγκάστηκαν να της κάνουν ευθανασία.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε κατά τη μεταφορά της προς τη θάλασσα η φάλαινα μπελούγκα, η οποία είχε απομακρυνθεί νωρίτερα από τον ποταμό Σηκουάνα στη βόρεια Γαλλία όπου βρισκόταν «παγιδευμένη» εδώ και μια εβδομάδα.

«Παρά το γεγονός ότι στήθηκε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση διάσωσης, με λύπη ανακοινώνουμε ότι το κήτος πέθανε», ανακοίνωσαν οι αρχές της επαρχίας του Καλβάντος, όπου βρίσκεται το λιμάνι του Ουιστρεάμ.

Εκεί επρόκειτο να μεταφερθεί το άτυχο πλάσμα, το οποίο με γερανό απομακρύνθηκε από το ποτάμι. Αφού εξετάστηκε από κτηνιάτρους, τοποθετήθηκε σε ένα φορτηγό ψυγείο για να μεταφερθεί οδικώς σε μια απόσταση μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ένας κτηνίατρος της Πυροσβεστικής αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ευθανασία στη μπελούγκα, καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να μεταφερθεί στο Ουιστρεάμ, όπου θα τοποθετούνταν για λίγο σε συγκεκριμένο σημείο με θαλασσινό νερό, μέχρι να γίνει αρκετά καλά έτσι ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί στη θάλασσα.

Ειδικοί από περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν αρκετά πιθανό ότι η φάλαινα δεν θα επιβίωνε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, αφού ήταν άρρωστη και υποσιτισμένη.

Γαλλία: Πέθανε η φάλαινα μπελούγκα που είχε διασωθεί από τον Σηκουάνα-1

«Είναι τρομερά αδύνατη για μπελούγκα και αυτό δεν είναι καλό για το προσδόκιμο ζωής της μεσοπρόσθεσμα», είχε δηλώσει νωρίτερα Γαλλίδα αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι φάλαινες μπελούγκα ζουν συνήθως σε αρκτικά νερά, οπότε τα ζεστά νερά του ποταμού Σηκουάνα σίγουρα ήταν ένα ακατάλληλο περιβάλλον.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή