Γαλλία: Οργή οικολόγων για το τζετ σκι του Μακρόν

Γαλλία: Οργή οικολόγων για το τζετ σκι του Μακρόν

Μετά τις αντιδράσεις, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου Μακρόν να κωπηλατεί με κανό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Στο στόχαστρο των Γάλλων οικολόγων και της βουλευτού των Πρασίνων, Σαντρίν Ρουσό, βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξαιτίας φωτογραφιών που τράβηξε παπαράτσι, στις οποίες ο πρόεδρος εμφανίζεται να οδηγεί ενεργοβόρο τζετ σκι στο προεδρικό θέρετρο του Μπρεγκανσόν στη νότια Γαλλία την περασμένη εβδομάδα.

«Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει την επίμονη εντύπωσή μας ότι δεν αντιλαμβάνεται την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η στάση αυτή είναι απλά εγκληματική στις μέρες μας», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η Ρουσό. Οι εικόνες του προέδρου πάνω στο επίμαχο θαλάσσιο μεταφορικό μέσο δημοσιεύθηκαν στο σκανδαλοθηρικό περιοδικό Voici. Ανάλογες φωτογραφίες του Μακρόν «διέρρευσαν» και σε άλλα περιοδικά ποικίλης ύλης, όπως το διαβόητο σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer, που διευθύνει η στενή φίλη της Μπριζίτ Μακρόν, Μιμί Μαρσάν.

Η προεδρική εξόρμηση προκάλεσε, πάντως, απρόβλεπτη αναταραχή, με την ομάδα επικοινωνίας του Μακρόν να εξασφαλίζει θετική κάλυψη από το περιοδικό Paris Match, το οποίο δημοσίευσε, μία ημέρα αργότερα, φωτογραφικό αφιέρωμα σε εξόρμηση του Μακρόν με κανό-καγιάκ, γνωστό για το μηδενικό ενεργειακό του αποτύπωμα.

Ο γενικός γραμματέας των Οικολόγων-Πρασίνων της Γαλλίας, Ζιλιέν Μπαγιού, άσκησε κριτική στην προσπάθεια του Μακρόν να εμφανίσει περιβαλλοντικά ευαίσθητο πρόσωπο κωπηλατώντας στο κανό. «Πέρασε από το τζετ σκι στο κανό, για να μας πείσει ότι προσπαθεί. Τουλάχιστον θλιβερό», τόνισε ο Μπαγιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή