Το «ευχαριστώ» του Μακρόν στην Ελλάδα για τη βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Το «ευχαριστώ» του Μακρόν στην Ελλάδα για τη βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

«Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και, μέσα στις επόμενες ώρες, η Ρουμανία και η Αυστρία: οι εταίροι μας βοηθούν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Τους ευχαριστώ. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον!» έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Αυστρία βοηθούν ή θα βοηθήσουν τη Γαλλία «μέσα στις επόμενες ώρες» να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που μαίνονται στις νοτιοδυτικές περιοχές της, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, χαιρετίζοντας την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

«Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και, μέσα στις επόμενες ώρες, η Ρουμανία και η Αυστρία: οι εταίροι μας βοηθούν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές», έγραψε στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν. «Τους ευχαριστώ. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον!», πρόσθεσε.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ευχαριστήσει ξανά την Ελλάδα για την αποστολή Canadair στη Γαλλία, η οποία ήταν αντιμέτωπη για ακόμα μία φορά με μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», είχε γράψει στην ανάρτησή του στα ελληνικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή